tisdag 1 mars 2011

Inte konstigt att det kan bli fel

Egentligen är det inte så konstigt att det kan bli fel i skolan. ADHD går inte in under LSS, Lagen om särskilt stöd. Hade den gjort det hade vi haft en laglig rätt att kräva att skolan skulle skaffa en assistent t ex. Vi kunde kräva att få specialundervisning och vi kunde kräva en massa annat.


Vi som inte vet hur det är att ha den här diagnosen kan nog aldrig förstå hur det är. Det är inte alla som kan sätta ord på det.  Min son, snart 15 år, kan det definitivt inte. Han vet inte hur han ska verbalisera det hela. Men det finns en som väldigt tydligt förklarar det i bilder. Se här - ADHD i bilder>>

Egentligen är det inte konstigt att det kan bli fel. Det som händer inne i huvudet syns ju inte på utsidan.

2 kommentarer:

 1. Hej,

  Just nu är jag väldigt ledsen och upprörd och söker stöd i andra bloggar om föräldrar som har barn med adhd. Jag gråter igenkännande när jag läser din blogg även om jag inte haft exakt samma problem som ni.

  Tack för att du delar med dig till sådana som mig. Jag försöker att göra det samma. Det hjälper lite grann att veta att man inte är ensam.

  SvaraRadera
 2. Hej Carina!

  Jag har också gjort som du, sökt information i bloggar och hittat några bra. Du kan kolla bland mina länkar till höger här på sidan.

  Jag var tvungen att skriva av mig för egen del och tänkte att vi inte är helt ensamma som har det tungt och svårt. Och det har jag märkt vi inte är. Tyvärr!

  Hoppas att ni hittar någon bra lösning för de problem ni tampas med! Det är tungt, det är svårt, frustrerande och tröttande att leva så här.

  Styrkekram till dig!

  SvaraRadera