tisdag 1 mars 2011

Systemfel

Under alla de här åren har jag inom mig känt mig att det är något väldigt fel i systemet. Det är VI som föräldrar som på något sätt ska veta allt. Vi ska veta vilken skola som är bäst för vårt barn. Vi ska också veta vilken medicin som är bäst. Vi ska också veta var vi ska vända oss för att få hjälp och stöd. Det är ingen som talar om något för oss. Vi är proffs på vårt barn, vi vet bäst tydligen.

Men vi vet INGENTING till en början om vad ADHD innebär. Vi vet INGENTING om mediciner. Vi vet INGENTING om hur skolor fungerar. Men det är vi som ska bestämma allt och ta beslut i saker som vi inte kan något om. Jag har fått googla mig fram efter information. Söka i bloggar och annat. Ingen har erbjudit mig någon utbildning eller gett mig information. Jo, vi fick en liten broschyr då det var dags för medicinering. Men ingen uppföljning eller antydan till att erbjuda nåt som helst stöd.Jag trodde att BUP och Habben hade ett samarbete. Det har visat sig att det har de inte. De vet inte vad den andra kliniken jobbar med eller hur de arbetar. Jag trodde i min enfald att Habben hade skickat över den senaste utredningen till BUP då vi skrevs över där. På BUP trodde man tills i går (vi skrevs över i somras) att min son är utvecklingsstörd och har "lite ADHD". Vi föräldrar talade om för BUP att utvecklingsstördheten inte finns längre men att han har en stark ADHD. Personalen på BUP såg alldeles frågande ut.

Jag trodde också att skolan skulle ta hjälp från folk som kan det här med särskilda behov. Först nu - en och en halv termin senare - kopplar skolan in skolkuratorn. Sonen tycker det är bra att prata med henne.

1 kommentar:

  1. Ja, proffs måste man vara. Jag har till och utformat ansökningar ÅT BUP. När hjälp skulle tas in av Mellanvården då Anton var deprimerad var det jag som skrev ansökan och åkte upp med till BUP för underskrift av psykologen. Bara för att nämna en av alla de saker jag gjort av många , många , många då jag insåg hur systemet INTE fungerar. Och trots mitt dagliga ( ja, oftast varje dag, tro det eller ej) under ett års tid så lyckades jag inte utan medias hjälp.. Systemet är så undermåligt att det inte är klokt. Journaler som inte sköts, utlovade samtal som inte blir av... Bara för att nämna ett fåtal saker. Jag önskar dig stort lycka till i din kamp!

    SvaraRadera